Официјална селекција на краткометражни филмови 2022

И КОНЕЧНО!!! Ја објавуваме ✨Официјалната Селекција на Краткометражни филмови✨ на 12. Филозофски Филмски Фестивал кој ќе се одржи од 1 до 9 јуни во Скопје, Македонија.
Од мноштвото филмови кои ни пристигнаа, ги објавуваме 16-те филмови во компетитивната програма! Филмовите ќе се борат за наградата „Златен Був”, награда за најдобар краткометражен филм според жирито и публиката, како и Специјалното признание „Стефан Сидовски – Сидо“ од жирито. Ни пристигнаа филмови од целиот свет, а истите ќе ви отворат многу инспиративни филозофски прашања и перспективи и ќе ви понудат вистинско и уживачко филмско искуство.
Честитки до сите режисери и тимови кои работеа на филмовите. Следете нè!

WILD WILD VESLØS by Esben Persson, 15′ 🇩🇰

JONI (25, MALE), 3KM AWAY, LIKES TO SWIM by Luis Schubert, 12’ 🇩🇪
NACHTBESUCH by Joana Vogdt, 14’ 🇩🇪
BRANKA by Ákos K. Kovács, 20’ 🇭🇺
SIDERAL by Carlos Segundo, 15′ 🇧🇷🇫🇷
TRUMPETS IN THE SKY by Rakan Mayasi, 15’ 🇱🇧
NORTH POLE by Marija Apchevska, 15’ 🇲🇰🇷🇸
I DON’T LIKE 5 PM by Francisco Dias, 9’ 🇵🇹
THROUGH THE HAZE by Diogo Salgado, 14’ 🇵🇹
THE LAST DAY OF PATRIARCHY by Olmo Omerzu, 16’ 🇨🇿
WITNESS by Ali Asgari, 15’ 🇫🇷🇮🇷
L’HOMME SILENCIEUX (A quiet man) by Nyima Cartier, 14’ 🇫🇷
WARSHA by Dania Bdeir, 16’ 🇫🇷🇱🇧
DUMMY by Laurynas Bareisa, 12’ 🇱🇹
TRAMWAY by Bartosz Reetz, 22’ 🇵🇱
HADRIEN ET NATHALIE by Philibert Gau, 20’ 🇫🇷

Related Post