YORDAN KOSTOV QUINTET

 

 

27 мај (четврток), 20.00
Летно кино „Мирно лето“

YORDAN KOSTOV QUINTET
Мини-концерт за Отворањето на Фестивалот

Yordan Kostov Quintet, во кој освен авторот, партиципираат и Андреа Мирческа, Филип Букршлиев, Дамјан Грујо и Драган Теодосиев, е маркантна и сонично флуентна екипа на млади, но беспрекорно талентирани музичари. Нивната соработка е мошне плодна и се протега на неколку изданија и сценски настапи. Нивната музика освојува на прва, понекогаш на втора… постоа следи разоружување, боца Martini Rosso и фабулозен провод. Сјајни ликови и квалитетни музичари, кои благо речено го заслужуваат вашето потполно внимание.

Повеќе информации за Јордан Костов на сајтот: https://yordankostov.com/