Ретроспектива Андреј Тарковски

Отворање – 29 мај (со студентските филмови на Тарковски во рамките на Главната програма) и 10-20 јуни во Кинотеката (Скопје) и МСУ Державин (Свети Николе).
Програма организирана во соработка со Амбасадата на Руска федерација во Скопје, Кинотеката на С. Македонија, МСУ Державин, Амбасадата на Шведска и Италијанската амбасада во Скопје. Проекциите од Ретроспективата во Кинотеката се бесплатни.

 

СТУДЕНТСКИ ФИЛМОВИ (Главна програма)

Проекции:

29 мај (сабота) – 21.00, Летно кино „Мирно лето“ (Кинотека)

31 мај (понеделник) – 18.00, Кинотекa

11 јуни (петок) – 16.30, „Киноверзум“, МСУ Державин / Свети Николе

 

РЕТРОСПЕКТИВА АНДРЕЈ ТАРКОВСКИ