придружна програма – тест

 

13.04 (петок), 13.00

The Voice and its Resonances Хана Павек (Hannah Paveck) 

Свечена сала на Филозофски факултет Скопје

16.04 (понеделник)

Cinema as a Matter of Style – оr: Inventing Films – Џан Мариа Торе (Gian Maria Tore)

предавање за студентите од Институтот за филм Филмска академија Охрид

17.04 (вторник), 11.00

How Film does Philosophy: the Film-Image in the Work of Gilles Deleuze

Нил Кенеди (Niall Kennedy)

Факултет за драмски уметности Скопје

14.04 (сабота), 22.45

JAZZ ВЕЧЕР со SHAMBA JAZZ TRIO

Kафе бар Мартини во Лептокарија (зад Кинотеката на Македонија)

По вечерната доза уживање во филмската уметност, ве покануваме на неформална дружба во Мартини со страствена ритмичка експресија на SHAMBA JAZZ TRIO и возбудливи и извонредно чувствителни соло варијации на: Бојан Петков (гитара), Оливер Јосифовски (контрабас) и Славчо Коцев (тапани).