ФФФ Караван

10405695_1567034570190004_3398348279425105121_n

Битола: партнерски настан од едукативен карактер со Дебатно кино „Контра кадар“ 

13 април (среда) со почеток од 19:00 часот – Центар за култура, Мала сала

_______________________________________________

КАСАБА (Kasaba), режисер: Нури Билге Џејлан, 1997

Излагање на тема: Чехов во Анадолија – изградба на една поетска фабула“

д-р Дејан Здравков

Отворена дискусија со публиката

_______________________________________________

1.2 Акиндин

Прилеп:  партнерски настан од едукативен карактер со Акиндин

6 мај (петок) со почеток од 19:00 часот – Градска библиотека „Борка Талески“

_______________________________________________

12 ГНЕВНИ ЛУЃЕ (12 Angry Man), режисер: Сидни Ламет, 1957

Излагање на тема:  „Правдата, казната и гневот:

Kако се одлучува за животот и смртта?“

 проф. д-р Ана Димишковска 

Отворена дискусија со публиката

_______________________________________________

576341_569178979759519_1863201569_n

Свети Николе: партнерски настан од едукативен карактер со Меѓународен Славјански Универзитет (МСУ) „Гаврило Романович Державин“

[датумот за настанот ќе биде дополнително објавен]

_______________________________________________

ЕДЕН МАЖ И ЕДНА ЖЕНА (Un homme et une femme), режисер: Клод Лелуш, 1966

Излагање на тема: Едноставно: еден маж и една жена“

проф. д-р Денко Скаловски 

Отворена дискусија со публиката

_______________________________________________