Интервју со проф. д-р Томас Вартенберг

На 26 мај (четврток) со почеток во 18 часот, 12. Филозофски филмски фестивал организира ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊЕ со проф. д-р Томас Вартемнберг кое ќе биде отворено предавање од областа на философијата со деца, со фокус на методологијата на проф. д-р Вартенберг, еден од пионерите во светот во оваа област, како и неговата работа на философијата со деца преку филмот.
Истиот ден во 20 часот ќе се случи и ОНЛАЈН РАБОТИЛНИЦА со професорот Вартенберг наменета за професори, студенти и родители кои се заинтересирани за философијата со деца. Останати се уште неколку слободни места!
За таа цел, 12. ФФФ и д-р Мартин Поповски, пионер во Македонија за философијата за деца, подготвија интервју со проф. д-р Вартенберг со цел публиката подлабоко да се запознае со неговата работа.
👉На предавањето во четврток може да се приклучите на следниот линк: https://us05web.zoom.us/j/87890108336…
👉 Пријавувањето за работилницата можете да го направите тука: tinyurl.com/pwc-pff22
*И предавањето и работилницата ќе се одвиваат на англиски јазик.

Related Post